Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Kekec in Sorica

U12 Pokal Nordica - bravo Taja

U12 Pokal Nordica - bravo Taja

U 12 Pokal Nordica 6. Lan in 8.Jakob

U 12 Pokal Nordica 6. Lan in 8.Jakob

Sorica v nedeljo

Sorica v nedeljo

U 10 - Brina in Maria

U 10 - Brina in Maria

U 12 bravo dekleta!

U 12 bravo dekleta!

U 12  Lan, Miha, Aljaž in Jakob

U 12 Lan, Miha, Aljaž in Jakob

V preteklem tednu ni bilo tekmovanj. V Kranjski gori je bilo tekmovanje najvišjega ranga Pokal Vitranc in vedno v tem terminu ni tekmovanj. Predvideno je, da si lahko otroci ogledajo tekmovanje v živo in od blizu vidijo najboljše svetovne smučarje. Tudi cicibanska skupina si je v nedeljo ogledala tekmovanje v Kranjski gori in lahko so opazovali svoje idole kako se pripravljajo na tekmovanje, kaj delajo na štartu ... Tekmovanje smo videli s perspektive, ki jo televizija ne pokaže.

Po tednu brez tekmovanj, smo imeli ta vikend kar dve tekmi. Po navadi se izogibamo, da imamo v cicbanski kategoriji vikendu dve različni tekmovalni disciplini (VSL in SL), a tokrat smo morali zaradi nadomeščanja neizvedenega tekmovanja državnega ranga, program postaviti tako da so v soboto U12 tekmovalni na tekmi državnega ranga v VSL v soboto pa U12 in U 10 naregijskem tekmovanju v SL. Temu se je bilo potrebno tudi prilagoditi s treningi tokom tedna. U 10 so trenirali vse dni SL, U 12 pa obe disciplini. Poleg treningov se je skupina U 12 ogledala tudi muzej v Elanu in se preizkusila na SKI simulatorju. Otroci so z zanimamnjem spremljajli povedano v muzeju, še posebej pa je bil zanimiv simulator. V prihajajočem tednu pa gredo v muzej še U 10.

Sobota 16.2.19 Pokal Nordica (tekma državnega ranga) VSL Kranjska gora - Kekec.

Tekmovanje je potekalo v lepem in toplem vremenu. Progo so zaradi visokih temperatur dodatno utrdili s soljo in je lepo zdržala vse tekmovalce. Ekipa U 12 je v močni konkurenci dosegla dobre rezultate.

U 12 :

3.mesto Prešern Taja (1. v letniku)
11.mesto Janc Lana
13.mesto Rozman Živa
49. mesto Šilc Tia
6.mesto Kunstelj Lan
8.mesto Arih Jakob
14.mesto Mertelj Miha
30.mesto Rozman Aljaž
 
Nedelja 17.3.19 Pokal Zavarovalnica Triglav - SL Sorica
 

Za nedeljo je bilo napovedan južen veter, kar pa za Soriško ne pomeni nič dobrega. Dan je bil čisto drugačen kot sobota, že zjutraj je bil vrh Sorice ovit v meglo in rahlo je rosilo. Megla se je spustila in zavila tekmovalno progo in rahlo je deževalo cel čas tekmovanja. Tekmovalce SK Radovljica to ni motilo in odločno so se spopadli s progo, ki pa je bila k sreči dobro utrjena (sol). Tekmovanje je bilo težje spremljati, kajti vidljivost je bila nekje 5 vratic. A kot rečeno se tekmovalci niso dali motiti in kot ekipa smo zopet lahko zadoivoljni in ponosni na njih! Kar 9 tekmovalcev SK Radovljica je prejelo diplome, od tega Brina še bronsto kolajno.

Rezultati U 10:

3.mesto Stroj Skubic Brina
8.mesto Verdnik Maria
11. Šparovec Neža
  • Kunstelj Karla ob dobri vožnji v prvem teku napravila napako in je bila disckvalificirana
  • Potočnik Lukas - po dobri vožnji v prvem teku disckvalificira, ker ni obvozil enega količka
  • Blažič Tobias - odstop v prvem teku

 

Rezultati U 12:

4.mesto Prešern Taja (kolajna ji je "ušla" za 12 stotink)
5.mesto Janc Lana
6.mesto Rozman Živa
15.mesto Šilc Tia
6.mesto Kunstelj Lan
8.mesto Mertelj Miha
9.mesto  Rozman Aljaž
10.mesto Arih Jakob