Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Little Fox 2019

Tudi letos so se otroci SK Radovljica udeležili tekmovanja Little FOX v Mariboru. Tekmovanje Zlata Lisička je tekmovanje namenjeno otrokom kategorije od U16 do U8 in je organizirana v stilu velikih tekmovanj svetovnega pokala kot je tudi ZLATA LISICA. Otroci prejmejo lepe nagrade, med drugim tudi vsi tekmovalci prejmejo Hoodyje in kolajne za udeležbo. V tajno last gredo tudi štartne številke. Zanimanje za to tekmovanje je zelo veliko, in letos so število nastopajočih omejili in sprejeli čez 500 tekmovalcev iz 12 držav!

Iz SK Radovljice je nastopilo 23 tekmovalcev. Program tekmovanja se prične že v soboto, ko je prevzem štartnih številk, darilnih vrečk in slikanje, zvečer pa še svečana odtvoritev tekmovanja. Namen prireditve ni samo tekmovanje, ampak druženje otrok z istimi sanjami, kako postai dober smučar! Otroci so deležni res velike pozornosti na vsakem koraku in prepričan sem, da jim bo tekmovanje ostalo v lepem spominu. Tekmovanje se tudi snema z večim kameram in prenos poteka v živo. Posnetki tekmovanja in rezultati pa so objavljeni na spodnjih povezavah.

Tekmovanje poteka na istem terenu, kot je svetovni pokal, tako da je to tudi dobra preizkušnja za mlade tekmovalce. Proga je bila dobro pripravljena in podlaga zelo trda, saj je bilo tekmovanje Zlata Lisica le nekaj dni pred našo tekmo. Na krajši progi štartajo otroci U8 , vse ostale pa z vrha strmine nad Areno in tekmovalna proga ima kar 200 m višinske razlike.

Naši tekmovalci so se dobro borili na progi in tudi dosegli lepe uspehe.

U8:

6. Stroj Skubic Zoja

7. Šparovec Ajda

9. Prešern Alja

16. Stroj Skubic Zala

18. Potočnik Stella

36. Kučan Manca

  • diskvalificiran - Radič Stražišar Andrej

 

U10:

15. Verdnik Maria

26. Šparovec Neža

56. Pretnar Petja

72. Kunstelj Karla

  • diskvalificirana - Stroj Skubic Brina 

12. Potočnik Lukas

35. Šmit Jakob

  • odstop - Blažič Tobias

 

U 12:

4. Prešern Taja

10. Rozman Živa

45. Šilc Tia

  • odstop - Janc Lana

6. Kunstelj Lan

21. Arih Jakob

26. Rozman Aljaž

44. Mertelj Miha

 

Povezava na glavno stran prireditve: 

Rezultati in ogled videoposnetka voženj: