Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Pok. Asja, regija in DP

Ob koncu zimskih počitnic so bila kar tri tekmovanja in zopet se lahko veselimo dobrih nastopov naših cicibanov.

6. Pokal Asje Oražem (četrtek 28.2.19)

Tekmovanje je v spomin na tekmovalko sosednjega kluba (BLE), ki je tragično preminula. V njen spomin je letos organizirano že 6 tekmovanje na Podlesu. Na tekmovanju je nastopilo 100 otrok razdeljenih v tri starostne kategorije. Najprej so nastopili cicibani v kategoriji U 12. Posebnost tega tekmovanja je, da v kategoriji U 12 nastopijo otroci 4 letnikov (2007-2010). Tekma je bila na nam dobro znanem terenu, ki pa je kljub temu vsakič drugačno v postavitvi in snežni podlagi. Zopet smo pesti stiskali za naše tekmovalce in se na koncu tudi veselili doseženih rezultatov. 

U 12 (2007-2010)

5. Rozman Živa
7. Janc Lana
8. Stroj Skubic Brina 
19. Kunstelj Karla
  • Prešern Taja in Šilc Tia nista nastopili - družinski dopust
5. Arih Jakob
  • Rozman Aljaž odstop
  • Kunstelj Lan - po odlični vožnji žal odstop
 

Pokal Zavarovalnica Triglav VSL Cerkno (sobota2.3.19)

V Cerknem je bil zadnji 5. regijski veleslalom sezone. Pogoji za tekmovanje so bili kljub visokom-pomladnim temperaturam odlični. Proga je bila postavljena ob vlečnici LOM 3, kjer je bilo naslednji dan tud DP za U12 in je bilo tekmovanje tudi "generalka" za u 12. Kot vedno je bilo ob progi tudi precej klubskih navijačev(starši, domači in otroci U8) in potrebno se je bilo potrduiti in pokazati svoje znanje. Kot ekipa smo bili uspešni, dosegli smo eno zmago in še 8 uvrstitev med prvih 10.

U10:
1. Stroj Skubic Brina
17. Kunstelj Karla
4. Potočnik Lukas
12 Šmit Jakob 
 
U12:
4. Prešern Tja
7. Janc Lana
8. Rozman Živa (2 v letniku)
6. Kunstelj Lan (odlična vožnja, a žal napaka > zajel je vratica z roko, se ustavil in nadaljeval vožnjo...)
7. Rozman Aljaž
9. Arih Jakob
 
 
Državno prvenstvo za U12(nedelja 3.3.19)
 
V nedeljo so nastopili samo otroci letnika 2007-2008 na državnem prvenstvu, ki je bilo na isti progi kot dan pred tem regijsko tekmovanje. Otroci so imeli veliko željo izkorristiti dobre pogoje za tekmovanje in pokazati kaj zmorejo! Na štartu je bilo 140 tekmovalcev iz vseh Slovenskih klubov. Pozitivna napetost pred štartom je obetala dobre rezultate in uspelo nam je priboriti dve kolajni ! Bravo Taja in Jakob! in vsi smo lahko ponosni na odličen uspeh, ki krepi ekipnega duha. Nastop na državnem prvenstvu je vedno nekaj posebnega in daje še poseben čar in veljavo tekmovanju, saj imajo kolajne na tekmovanju še poseben lesk. Žal ni uspelo vsem kot so želeli, ponovno je imel smolo Lan, kajti po odlični vožnji se mu je nasmihala celo zmaga, a je ponovno tik pred ciljem napravil napako in odstopil. Še vedno pozdravljam tak pristop do tekmovanja, potrebno je dati vse od sebe , kajti  le to vodi do odličnihr ezultatov, ki dajejo tudi zadovoljstvo. 
 
Rezultati DP U 12:
3. mesto PREŠERN TAJA (je tudi leto mlajša do prvih dveh)
15. Janc Lana
24. Rozman Živa
58. Šilc Tia
  • Kunstelj Lan - Po dobri vožnji žal napravil napako tik pred ciljem disc. > odlična uvrstitevc mu je spolzela iz rok
 
3. mesto ARIH JAKOB
19. Rozman Aljaž