Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

zaključek na Krvavcu in zadnja reg. tekma na Voglu

Bravo Taja

Bravo Taja

Tekmovalna sezona se je končala v zadnjem vikendu v marcu. Zadna tekma letošnje sezone je bil regijski SL na Voglu.

V soboto 30.3. je bil na Krvavcu zaključek tekmovanj SZS. Alpski smučarji so se v soboto na Krvavcu predstavili, kot že dolgo ne. To je bil velik dogodek (DILA 2019), ki se je predvajal tudi po TV. Na smuk progi je potekalo državno prvenstvo za člane, kategorija U 14-16 je imela paralelni VSL, U 12 pa naj bi imeli vadbo na SKI kros progi. Na terenu je potekal tudi ISIA seminar za učitelje in tudi zadnji izpitni termin za #novopečene" učitelje. Pravi smučarski praznik v odličnem vremenu. Za otroke je bilo zelo zanimivo in lahko so se družili tudi z našimi najboljšimi smučarji. Kar nekaj podisov njihovih idolov je zapisanih na opremi mladih športnikov. Prireditev je potekala pod sloganom JUNAKI ZIME in vrhunec je bil dvoboj Fliser Kline na SM in na Ski Kros progi. Oba tekmovalca sta zelo dobro odigrala svojo vlogo vzornikov in pravih športnikov in tekmovanje vzela resno a vseeno spoštlivo do nasprotnika in kolegijalno. Zmagovalec je bil sicer Kline, a v bistvu so bili zmagovalci vsi JUNAKI ZIME, od najstarejših pa do najmlajših, ki so so tudi del te zgodbe! Lepa izkušnja. Taja, Živa in Lana so nastopile tudi kot predtekmovalke na paralelnem VSL. Ker so predvideni predtekmovalci zamujali na  štart, so prosili nas, če lahko "odpremo" tekmovanje in dekleta so hrabro sprejela ponujeno :) !  Po tekmi Kline: Fliser smo tudi z U 12 uspeli preizkusiti SKI KROS progo. Žal le v eni vožnji, ker je bil progrtam prireditve nekoliko nedorečen in za U 12 premalo domišljen.

Podelena so bila tudi prizanja najboljšim v skupnem seštevku državnih tekmovanj za Pokal Nordica Doberman. V kategoriji U 12 sta bila kar dva dobitnika priznanj med prvimi 10. Prešern Taja je bila odlična 4. (najhitrejša v svojem letniku) med 38 dobitnicami točk.  Arih Jakob pa je bil 8. v konkurenci 47 tekmovalcev, ki so osvojili točke.


V nedeljo 31.3. Vogel SL Zadnja regijska tekma. Odlično vreme ( jasno in zelo nizka vlaga v zraku) in odlična podlaga, ki je dobro zdržala vse tekmovalce. Štart je bil že ob 9:30 in še ura se je premaknila. Naši tekmovalci so nas zopet razveselili z dobrimi nastopi in kar 10. tekmovalcev je bilo na razglasitvenem odru (1-10).

U 10:

2.mesto Stroj Skubic Brina
5.mesto Šparovec Neža
8.mesto Verdnik Maria
15.mesto Pretnar Petja
  • Kunstelj Karla je naredila napako in bila DSQ v 2 vožnji
3.mesto Potočnik Lukas
11.mesto Šmit Jakob
  • Blažič Tobias - po dobri vožnji žal napravil napako ob koncu proge in DSQ

 

U12:

3.mesto Prešern Taja
8.mesto Rozman Živa
10.mesto Šilc Tia
3.mesto Kunstelj Lan
4.mesto Arih Jakob
7.mesto Rozman Aljaž
  • Mertelj Miha odstop v 1. teku (a je pokazal dobro vožnjo)
  • Janc Lana - odstop v 1.teku

 

Tekmovalna sezona 2018/19 je končana.

S sezono smo lahko zadovljini, treningi so bili dobri in vsi so napredovali. Tekmovalno gledano je sezona enim uspela bolje drugim slabše, a se lahko vsi veselimo uspehov posameznikov in tudi ekipno. Ekipno (SK Radovljica) smo dosegi 3. mesto na tekmovanjih ZAH. Tekmovalci so dobro zastopali klub in na ta način smo vsi močnejši. Naš moto SHOWTIME nas je ponesel skozi sezono. Smuči še ne bomo postavili v kot, ampak bomo dobre snežne razmere izkoristili že za priprave za naslednjo sezono in test smuči.

Naj izpostavim še nekaj najvidnejših uspehov (dobitniki priznanj) v skupnem seštevku državnih in regijskih tekmovanj. Podrobnejši rezultati pa so na spodnjih povezavah:

Končni vrstni red državnih tekmovanj za U 12 (4 veleslalomi)

4.mesto Prešern Taja
8.mesto Arih Jakob

 

Končni vrstni red regijskih tekmovanj  za U 10 (5 vsl in 3 sl)

3.mesto Stroj Skubic Brina
6.mesto Potočnik Lukas

 

Končni vrstni red regijskih tekmovanj  za U 12 (5 vsl in 3 sl)

4.mesto Prešern Taja
6.mesto Janc Lana
4.mesto Kunstelj Lan
6.mesto Arih Jakob
 
Klubska razvrstitev: 
3.mesto v Pokalu zavarovalnica Triglav