Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si
Četrtek, 24. oktober 2019 - 11:31

Pomembno !

VPIS V RAZVID ŠPORTNIH DELAVCEV

Obvestilo dne: 24.10.19

Spoštovani učitelji smučanja,

Kot verjetno že veste, se s sezono 2019/2020 skladno z novim zakonom o športu naši nazivi spreminjajo; učitelj 2 je zdaj Strokovni delavec 1 – alpsko smučanje; interni naziv bo enostavno učitelj smučanja; učitelj 3 pa je zdaj Strokovni delavec 2 – alpsko smučanje, interno pa bo to Učitelj-Trener. Interni nazivi bodo tudi na našitkih, ki jih dobimo ob prejemu diplome. Strokovni delavec 1 in 2 sta tudi edina naziva, ki jih novo poimenovanje pozna. Vsi ostali nazivi (Učitelj smučanja mlajših otrok – UASMO; Učitelj smučanja 1, Trener smučanja in Trener Pro) so samo interne narave, čeprav se bodo vsi programi v okviru ZUTS z izjemo Učitelj 1 še vedno izvajali. Za učitelje 1 bo v sezoni 2019/2020 razpisan še zadnji premostitveni modul za pridobitev naziva Strokovni delavec 1 – alpsko smučanje, torej Učitelj 2 po stari nomenklaturi.

Razlog za današnji dopis pa je zahteva ministrstva, da so vsi strokovni delavci v športu, ki želijo v sezoni 2019/2019 aktivno učiti, vpisani v razvid strokovnih delavcev v športu pri Ministrstvu izobraževanje, znanost in šport. Ta zahteva je brezpogojna in vsak mora pridobiti odločbo ministrstva pred prvo aktivnostjo v sezoni. Kazni za neupoštevanje te zahteve so visoke; od 100 do 300€ za strokovnega delavca – učitelja smučanja posameznika ter od 2000 do 4000€ za pravno osebo ali samostojnega podjetnika, ki omogoča delo strokovnemu delavcu učitelju smučanja brez odločbe.

Spoštovane učiteljice in učitelji, v izogib vsem težavam za vas in za nas prosim, da se takoj lotite vpisa v ta razvod. Tega ne moremo storiti mi, to mora storiti vsak posameznik sam. Za lažje delo so tukaj natančna navodila za pridobitev te odločbe:

  • Pojdite na spletno stran .Natančno preberite navodila za izpolnjevanje obrazca. Ker povezava na Vloga za pridobitev dovoljenja  trenutno ne deluje, obrazec dobite v prilogi tega dopisa.
  • Natančno izpolnite obrazec. Vrstico “naziv usposobljenosti v športu” izpolnite z novo nomenklaturo, torej Učitelji 2 napišete strokovni delavec 1 – alpsko smučanje, učitelji 3 pa strokovni delavec 2 – alpsko smučanje. V vrstici “stopnja usposobljenosti v športu” ponovite 1 za bivše učitelje 2 ali 2 za bivše učitelje 3.
  • Najdite in skenirajte diplomo, s katero izkazujete naziv in stopnjo usposobljenosti v športu in jo priložite izpolnjenemu obrazcu.
  • Izpolnjen obrazec s priloženim skenom diplome pošljite po elektronski pošti na  gp.mizs@gov.si. Pod “zadeva” vpišite Vpis v razvid.

Odgovor po zagotovilih ministrstva lahko pričakujete v roku treh tednov. V kolikor po prejemu odločbe ugotovite, da je karkoli narobe z nazivom ali stopnjo usposobljenosti, takoj zavrnite odločbo oziroma se pritožite. V kolikor bi bila vasa vloga iz kakršnega koli razloga zavrnjena, pozorno preberite obrazložitev in poizkusite popraviti napake.

Če vam v nobenem primeru ne uspe pridobiti prave odločbe, se obrnite na matjaz.sarabon@gmail.com in poizkušali vam bomo pomagati.

Vsem želim veliko snega, smučarskih in učiteljskih užitkov in srečno v sezoni 2019/2020.

Če ne vidite celotnega obvestila (če nevidite linka do priložene datoteke), kliknite spodaj levo VEČ O TEM

Predsednik PZ Radovljica

Jure Vreček, zanj Matjaž Šarabon

  1. PS: ne pozabite rezervirati termina 19.12. za predsezonski licenčni seminar. Udeležba obvezna za vse, ki nameravate biti aktivni v prihajajoči sezoni. Razpis sledi takoj po praznikih.
  2. PPS: letos bi radi organizirali ekipo PZ Radovljica za državno prvenstvo kadrov, predvidoma 8.2.2020 zvečer. Vljudno pozivam vse, da si rezervirate termin, da popolnimo vse kategorije in zmagamo.