Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Alpska šola-OBVESTILA

Obvestilo dne: 16.12.2020     OB: 08:35

Učenje smučanja za otroke. Za več informacij klikni na >> 


Vadba Alpske šole na daljavo:

Situacija v zvezi z virusom, nam je preprečila nadaljno vadbo Alpske šole. Kot kaže, bomo še kar nekaj časa brez možnosti, da vadbo nadaljujemo. V Alpski šoli SK Radovljica si želimo, da še naprej ostanemo v stiku in želimo otrokom ponuditi malo drugačno vadbo: VADBA NA DALJAVO.

Učitelji so pripravili VIDEO povabilo na vadbe v spletnih telovadnicah: 

 • Vabimo vas, da se nam pridružite na vadbi preko aplikacije Zoom.
 • Če želite sodelovati, pošljite prijavo >  
 • Ob orijavi potrebujemo: Priimek in ime otroka in na kateri e-mail naj vam pošljemo povabilo na povezavo. Otroci bodo razdeljeni  v skupine po 5-7 otrok in skupaj z učitelji vadili 30 minut.
 • Otroci potrebujejo cca prostor 2 x 2 m in da je kamera tako nameščena, da se otroci vidijo in lahko istočasno spremljajo navodila in prikaz vaj učitelja.

 • Začasna prekinitev vadbe Alpske šole Od 19.10.20 dalje

Žal se je stanje Covid v zadnem času močno poslabšalo in sprejeti so bili tudi ukrepi, ki zadevajo tudi naše vadbe. V klubu skrbimo za zdravje otrok in tudi učiteljev in spoštujemo vsa priporočila NIJZ in ukrepe vlade. Tudi do sedaj smo se uspešno prilagajali pri izvajanju naših programov (vadb). Na podalgi zadnjih ukrepov, pa moramo žal začasno prekiniti našo vadbo. Vsi programi Alpske šole so zaustavljeni. Upam, da se stanje v državi (v naši regiji) kmalu izboljša in  da bomo lahko ponovno štartali z vadbo. Želimo vam, da ostanete zdravi in se kmalu vidimo.

Vsa obvestila vezana na vadbo Alpske šole bodo redno objavljena na tem mestu. !! Prosim redno spremljajte obvestila! Preverite vedno dan pred vadbo.


Vabilo na KOSTANJEV PIKNIK je na tej povezavi >>


Še nekaj posebnosti po posameznih lokacijah:

Ob lepem vremenu, bodo vadbe še vedno v naravi, zato naj bodo otroci vremenu primerno napravljeni. Če bo vreme slabo (hladno, veter, dež,...) pa bodo vadbe v istem terminu v telovadnici, otroci naj imajo vedno opremo za zunaj in za v telovadnico.

Navodila za vadbe v telovadnici:

 • spoštovati moramo navodila NIJZ in osnovnih šol
 • Na vadbo lahko pridejo samo zdravi otroci. Ta presoja je na starših. V primeru slabega počutja, kašlanja, smrkanja... naj ostanejo vsaj nekaj časa doma in se nam pridružijo zdravi.
 • V telovadnico vstopamo skupaj. Otroke prevzamemo v vrtcu, šoli, ali pa naše učitelje  počakate pred vrati telovadnice.
 • Ob vstopu v telovadnico in v gardrobi je obvezna uporaba mask. V telovadnici mask ne potrebujemo.
 • Ob vstopu in tudi kasneje po potrebi naj si otroci razkužujejo roke. Razkužila so na vseh pomembnih točkah, poleg tega pa imamo dodatno še svoja, ki so vedno na razpolago.
 • Staršem vstop v šolo ni dovoljen. Otroke počakate pred vrati telovadnice.
 • Označite opremo in oblačila otrok, da jih bodo tudi sami prepoznali in jih ne pomešajo med seboj. Tudi pri preoblačenju pomagajo naši učitelji, a se pričakuje, da se otroci potrudijo tudi sami.
 • Na vadbi potrebujejo tudi pijačo v plastenki ali "bidonu", najbolje vodo.
 • Za vadbo so priporočljivi športni copati - teniske, ki morajo biti čiste.

 

 

Splošna telesna vadba

Obvestilo 20.08.2020 ob 16:00

Z veseljem smo sprejeli novico, da se bo s 1.9. pričel pouk za vse učence  osnovnih šol, kar pomeni, da bomo lahko pričeli zudi z vadbo naše Alpske šole. Korona virus in ukrepi so nam hipno prekinili vadbo 12.3. in tako se še posdebej veselimo, da se ponovno vidimo na naših vadbah. Učitelji že nestrpno pričakujejo otroke in pripravljene so pestre in zanimive vadbe. Pri vadbah bomo upoštevali vsa navodila NIJZ in vodstva šole, saj želimo naše vadbe tudi varno izvajati. V lepem vremenu, bodo vadbe tudi v naravi, o čemer vas bomo sprotno obveščali. Z vadbami bomo pričeli po urniku od 10.9 (četrtek) dalje.
 
O okrepih, ki jih moramo pri vadbi spoštovati, vas bomo obvestili pred pričetkom vadb na tem mestu.
Več o vadbi in prijave pa v nadaljevanju)sledi povezavi).

PRIJAVE in dodatne informacije o splošni telesni vadbi so na tej povezavi >> 

Vaba bo poteka na telovadnicah osnovnih šol:

 • Radovljica
 • Begunje
 • Žirovnica (5.10.10 > skupine v Žirovnici so polne- trenutno ne sprejemamo novih prijav)

 

Urnik vadbe bo :

telovadnica OŠ Radovljica (v prizidku šole)
TOREK 16:00 - 17:30
PETEK 16:00 - 17:30

 

telovadnica OŠ Begunje 
SREDA 17:00 - 18:30
PETEK 17:00 - 18:30

 

telovadnica OŠ Žirovnica

TOREK 14:30- 16:00
ČETRTEK 14:30 - 16:00

 

* za vadbe v sobotah se dogovarjamo sproti

 

Korona virus

Objavljeno: 4.5.2020      Ob: 10:00

Zaradi Koronavirusa smo vse programe in vadbe prekinili 13.3.20. Bili smo zmerni optimisti in računali, da bomo lahko z vadbami nadaljevali v maju. Glede na trenutno situacijo, to ne bo še mogoče. Razmere s virusom se sicer izboljšujejo in posamezni ukrepi se sproščajo, a to še ni dovolj za varno vadbo naše Alpske šole. V klubu smo se odločili, da z vadbo v maju ne bomo pričeli. Ponovno bomo pričeli z našimi programi Alpske šole z začetkom novega šolskega leta. Kot po navadi računamo na začetek vadb v sredini septembra. Če se bodo v tem času razmere izboljšale , vas bomo tudi povabili na tradicionalni Piknik prijateljev smučanja SK Radovljica in tudi še na kakšno sobotno vadbo v naravi: vadba kolesarjenja, rolanja .... 

Vadbo smo prekinili 13.3., tako bomo za marec upoštevali 50% mesečne članarine za vadbo. Vsi, ki ste plačali že za marec, april in maj, vam bomo preplačilo upoštevali v dobro pri naših programih (od septembra dalje). 

Ostanite zdravi in aktivni in upam da se kmalu vidimo!

Team Alpska šola SK Radovljica


Objavljeno: 12.3.20 ob : 10:40

Zaradi navodil stroke in preprečevanje širjenja Korona virusa, so vadbe Alpske šole v telovadnicah do nadaljnejga ODPOVEDANE. Velja od 13.3.20 dalje do preklica. Danes 12.3.20 vadba Alpske šole v Žirovnici BO. Otroci bodo odšli pod vodstvom naših učiteljev na sprehod v okolico šole.

Želimo si, da zadeva čim preje mine in se zopet vrnemo v ustaljene tire.

Vodja Alpske šole - Kavčič Bojan