Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Zaključek ZAH

V nedeljo (7.4.) smo imeli na Starem vrhu zaključek ZAH in podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem in klubom v sezoni 2018/19.

Prireditev je pripravil klub, ki je v sezoni zbral največk točk - APT. Prireditev je potekala v odličnem vzdušju, lepem ambientu in otroci so uživali v druženju in zabavi na Adrenalinskem parku in Zip lineu. 

Rezultati pa so objavljeni že v predhodnem mailu. Še enkrat čestitke VSEM TEKMOVALCEM, kajti prav vsak je prispeval točke za odlično 3. mesto v razvrstitvi klubov!

zaključek na Krvavcu in zadnja reg. tekma na Voglu

Bravo Taja

Bravo Taja

Tekmovalna sezona se je končala v zadnjem vikendu v marcu. Zadna tekma letošnje sezone je bil regijski SL na Voglu.

V soboto 30.3. je bil na Krvavcu zaključek tekmovanj SZS. Alpski smučarji so se v soboto na Krvavcu predstavili, kot že dolgo ne. To je bil velik dogodek (DILA 2019), ki se je predvajal tudi po TV. Na smuk progi je potekalo državno prvenstvo za člane, kategorija U 14-16 je imela paralelni VSL, U 12 pa naj bi imeli vadbo na SKI kros progi. Na terenu je potekal tudi ISIA seminar za učitelje in tudi zadnji izpitni termin za #novopečene" učitelje. Pravi smučarski praznik v odličnem vremenu. Za otroke je bilo zelo zanimivo in lahko so se družili tudi z našimi najboljšimi smučarji. Kar nekaj podisov njihovih idolov je zapisanih na opremi mladih športnikov. Prireditev je potekala pod sloganom JUNAKI ZIME in vrhunec je bil dvoboj Fliser Kline na SM in na Ski Kros progi. Oba tekmovalca sta zelo dobro odigrala svojo vlogo vzornikov in pravih športnikov in tekmovanje vzela resno a vseeno spoštlivo do nasprotnika in kolegijalno. Zmagovalec je bil sicer Kline, a v bistvu so bili zmagovalci vsi JUNAKI ZIME, od najstarejših pa do najmlajših, ki so so tudi del te zgodbe! Lepa izkušnja. Taja, Živa in Lana so nastopile tudi kot predtekmovalke na paralelnem VSL. Ker so predvideni predtekmovalci zamujali na  štart, so prosili nas, če lahko "odpremo" tekmovanje in dekleta so hrabro sprejela ponujeno :) !  Po tekmi Kline: Fliser smo tudi z U 12 uspeli preizkusiti SKI KROS progo. Žal le v eni vožnji, ker je bil progrtam prireditve nekoliko nedorečen in za U 12 premalo domišljen.

Podelena so bila tudi prizanja najboljšim v skupnem seštevku državnih tekmovanj za Pokal Nordica Doberman. V kategoriji U 12 sta bila kar dva dobitnika priznanj med prvimi 10. Prešern Taja je bila odlična 4. (najhitrejša v svojem letniku) med 38 dobitnicami točk.  Arih Jakob pa je bil 8. v konkurenci 47 tekmovalcev, ki so osvojili točke.


V nedeljo 31.3. Vogel SL Zadnja regijska tekma. Odlično vreme ( jasno in zelo nizka vlaga v zraku) in odlična podlaga, ki je dobro zdržala vse tekmovalce. Štart je bil že ob 9:30 in še ura se je premaknila. Naši tekmovalci so nas zopet razveselili z dobrimi nastopi in kar 10. tekmovalcev je bilo na razglasitvenem odru (1-10).

U 10:

2.mesto Stroj Skubic Brina
5.mesto Šparovec Neža
8.mesto Verdnik Maria
15.mesto Pretnar Petja
 • Kunstelj Karla je naredila napako in bila DSQ v 2 vožnji
3.mesto Potočnik Lukas
11.mesto Šmit Jakob
 • Blažič Tobias - po dobri vožnji žal napravil napako ob koncu proge in DSQ

 

U12:

3.mesto Prešern Taja
8.mesto Rozman Živa
10.mesto Šilc Tia
3.mesto Kunstelj Lan
4.mesto Arih Jakob
7.mesto Rozman Aljaž
 • Mertelj Miha odstop v 1. teku (a je pokazal dobro vožnjo)
 • Janc Lana - odstop v 1.teku

 

Tekmovalna sezona 2018/19 je končana.

S sezono smo lahko zadovljini, treningi so bili dobri in vsi so napredovali. Tekmovalno gledano je sezona enim uspela bolje drugim slabše, a se lahko vsi veselimo uspehov posameznikov in tudi ekipno. Ekipno (SK Radovljica) smo dosegi 3. mesto na tekmovanjih ZAH. Tekmovalci so dobro zastopali klub in na ta način smo vsi močnejši. Naš moto SHOWTIME nas je ponesel skozi sezono. Smuči še ne bomo postavili v kot, ampak bomo dobre snežne razmere izkoristili že za priprave za naslednjo sezono in test smuči.

Naj izpostavim še nekaj najvidnejših uspehov (dobitniki priznanj) v skupnem seštevku državnih in regijskih tekmovanj. Podrobnejši rezultati pa so na spodnjih povezavah:

Končni vrstni red državnih tekmovanj za U 12 (4 veleslalomi)

4.mesto Prešern Taja
8.mesto Arih Jakob

 

Končni vrstni red regijskih tekmovanj  za U 10 (5 vsl in 3 sl)

3.mesto Stroj Skubic Brina
6.mesto Potočnik Lukas

 

Končni vrstni red regijskih tekmovanj  za U 12 (5 vsl in 3 sl)

4.mesto Prešern Taja
6.mesto Janc Lana
4.mesto Kunstelj Lan
6.mesto Arih Jakob
 
Klubska razvrstitev: 
3.mesto v Pokalu zavarovalnica Triglav

 

Rogla Pokal Nordica

Taja 2 mesto

Taja 2 mesto

Lana

Lana

Jakob

Jakob

Lan

Lan

Bravo Taja

Bravo Taja

V nedeljo 24.3.19 je bilo na Rogli še zadnje tekmovanje državnega ranga za kategorijo U 12. Klub visokim temperaturam so bili pogopji za tekmovanje odlični. Skupina U 12 se je dobro pripravila na to tekmovanje, saj je med tednom izvedla tudi dvodnevni  trening na Rogli. Vzdušje v ekipi je bilo dobro in vidna je bila želja po dobri uvrstitvi. Kot po navadi je na VZH težko tekmovati, saj so tekmovalci, ki večino leto trenirajo na tem terenu v precejšni prednosti. Proga je bila kratka, postavitev nezahtevna in razlike mede tekmovalci so bile minimalne, tako da je za dobro uvrstitev štela prav vsaka malenkost. Naši tekmovalci so se odločno spopadli s progo in konkurenco in najbolj nas je razveselil odlični rezultat Taje, ki si je še z dvema dekletoma (Radelj in Rotar) delila drugo mesto!

Rezultati Pokal Nordica VSL Rogla U12:

2.mesto Prešern Taja
17.mesto Janc Lana
20.mesto Rozman Živa
55. Šilc Tia
14.mesto Arih Jakob
19.mesto Rozman Aljaž
25.mesto Mertelj Miha
48.mesto Kunstelj Lan - po dobrem začetku žal padec, a je klub temu nadaljeval do cilja
 

Kekec in Sorica

U12 Pokal Nordica - bravo Taja

U12 Pokal Nordica - bravo Taja

U 12 Pokal Nordica 6. Lan in 8.Jakob

U 12 Pokal Nordica 6. Lan in 8.Jakob

Sorica v nedeljo

Sorica v nedeljo

U 10 - Brina in Maria

U 10 - Brina in Maria

U 12 bravo dekleta!

U 12 bravo dekleta!

U 12 Lan, Miha, Aljaž in Jakob

U 12 Lan, Miha, Aljaž in Jakob

V preteklem tednu ni bilo tekmovanj. V Kranjski gori je bilo tekmovanje najvišjega ranga Pokal Vitranc in vedno v tem terminu ni tekmovanj. Predvideno je, da si lahko otroci ogledajo tekmovanje v živo in od blizu vidijo najboljše svetovne smučarje. Tudi cicibanska skupina si je v nedeljo ogledala tekmovanje v Kranjski gori in lahko so opazovali svoje idole kako se pripravljajo na tekmovanje, kaj delajo na štartu ... Tekmovanje smo videli s perspektive, ki jo televizija ne pokaže.

Po tednu brez tekmovanj, smo imeli ta vikend kar dve tekmi. Po navadi se izogibamo, da imamo v cicbanski kategoriji vikendu dve različni tekmovalni disciplini (VSL in SL), a tokrat smo morali zaradi nadomeščanja neizvedenega tekmovanja državnega ranga, program postaviti tako da so v soboto U12 tekmovalni na tekmi državnega ranga v VSL v soboto pa U12 in U 10 naregijskem tekmovanju v SL. Temu se je bilo potrebno tudi prilagoditi s treningi tokom tedna. U 10 so trenirali vse dni SL, U 12 pa obe disciplini. Poleg treningov se je skupina U 12 ogledala tudi muzej v Elanu in se preizkusila na SKI simulatorju. Otroci so z zanimamnjem spremljajli povedano v muzeju, še posebej pa je bil zanimiv simulator. V prihajajočem tednu pa gredo v muzej še U 10.

Sobota 16.2.19 Pokal Nordica (tekma državnega ranga) VSL Kranjska gora - Kekec.

Tekmovanje je potekalo v lepem in toplem vremenu. Progo so zaradi visokih temperatur dodatno utrdili s soljo in je lepo zdržala vse tekmovalce. Ekipa U 12 je v močni konkurenci dosegla dobre rezultate.

U 12 :

3.mesto Prešern Taja (1. v letniku)
11.mesto Janc Lana
13.mesto Rozman Živa
49. mesto Šilc Tia
6.mesto Kunstelj Lan
8.mesto Arih Jakob
14.mesto Mertelj Miha
30.mesto Rozman Aljaž
 
Nedelja 17.3.19 Pokal Zavarovalnica Triglav - SL Sorica
 

Za nedeljo je bilo napovedan južen veter, kar pa za Soriško ne pomeni nič dobrega. Dan je bil čisto drugačen kot sobota, že zjutraj je bil vrh Sorice ovit v meglo in rahlo je rosilo. Megla se je spustila in zavila tekmovalno progo in rahlo je deževalo cel čas tekmovanja. Tekmovalce SK Radovljica to ni motilo in odločno so se spopadli s progo, ki pa je bila k sreči dobro utrjena (sol). Tekmovanje je bilo težje spremljati, kajti vidljivost je bila nekje 5 vratic. A kot rečeno se tekmovalci niso dali motiti in kot ekipa smo zopet lahko zadoivoljni in ponosni na njih! Kar 9 tekmovalcev SK Radovljica je prejelo diplome, od tega Brina še bronsto kolajno.

Rezultati U 10:

3.mesto Stroj Skubic Brina
8.mesto Verdnik Maria
11. Šparovec Neža
 • Kunstelj Karla ob dobri vožnji v prvem teku napravila napako in je bila disckvalificirana
 • Potočnik Lukas - po dobri vožnji v prvem teku disckvalificira, ker ni obvozil enega količka
 • Blažič Tobias - odstop v prvem teku

 

Rezultati U 12:

4.mesto Prešern Taja (kolajna ji je "ušla" za 12 stotink)
5.mesto Janc Lana
6.mesto Rozman Živa
15.mesto Šilc Tia
6.mesto Kunstelj Lan
8.mesto Mertelj Miha
9.mesto  Rozman Aljaž
10.mesto Arih Jakob
 
 

 

 

 

Pok. Asja, regija in DP

Ob koncu zimskih počitnic so bila kar tri tekmovanja in zopet se lahko veselimo dobrih nastopov naših cicibanov.

6. Pokal Asje Oražem (četrtek 28.2.19)

Tekmovanje je v spomin na tekmovalko sosednjega kluba (BLE), ki je tragično preminula. V njen spomin je letos organizirano že 6 tekmovanje na Podlesu. Na tekmovanju je nastopilo 100 otrok razdeljenih v tri starostne kategorije. Najprej so nastopili cicibani v kategoriji U 12. Posebnost tega tekmovanja je, da v kategoriji U 12 nastopijo otroci 4 letnikov (2007-2010). Tekma je bila na nam dobro znanem terenu, ki pa je kljub temu vsakič drugačno v postavitvi in snežni podlagi. Zopet smo pesti stiskali za naše tekmovalce in se na koncu tudi veselili doseženih rezultatov. 

U 12 (2007-2010)

5. Rozman Živa
7. Janc Lana
8. Stroj Skubic Brina 
19. Kunstelj Karla
 • Prešern Taja in Šilc Tia nista nastopili - družinski dopust
5. Arih Jakob
 • Rozman Aljaž odstop
 • Kunstelj Lan - po odlični vožnji žal odstop
 

Pokal Zavarovalnica Triglav VSL Cerkno (sobota2.3.19)

V Cerknem je bil zadnji 5. regijski veleslalom sezone. Pogoji za tekmovanje so bili kljub visokom-pomladnim temperaturam odlični. Proga je bila postavljena ob vlečnici LOM 3, kjer je bilo naslednji dan tud DP za U12 in je bilo tekmovanje tudi "generalka" za u 12. Kot vedno je bilo ob progi tudi precej klubskih navijačev(starši, domači in otroci U8) in potrebno se je bilo potrduiti in pokazati svoje znanje. Kot ekipa smo bili uspešni, dosegli smo eno zmago in še 8 uvrstitev med prvih 10.

U10:
1. Stroj Skubic Brina
17. Kunstelj Karla
4. Potočnik Lukas
12 Šmit Jakob 
 
U12:
4. Prešern Tja
7. Janc Lana
8. Rozman Živa (2 v letniku)
6. Kunstelj Lan (odlična vožnja, a žal napaka > zajel je vratica z roko, se ustavil in nadaljeval vožnjo...)
7. Rozman Aljaž
9. Arih Jakob
 
 
Državno prvenstvo za U12(nedelja 3.3.19)
 
V nedeljo so nastopili samo otroci letnika 2007-2008 na državnem prvenstvu, ki je bilo na isti progi kot dan pred tem regijsko tekmovanje. Otroci so imeli veliko željo izkorristiti dobre pogoje za tekmovanje in pokazati kaj zmorejo! Na štartu je bilo 140 tekmovalcev iz vseh Slovenskih klubov. Pozitivna napetost pred štartom je obetala dobre rezultate in uspelo nam je priboriti dve kolajni ! Bravo Taja in Jakob! in vsi smo lahko ponosni na odličen uspeh, ki krepi ekipnega duha. Nastop na državnem prvenstvu je vedno nekaj posebnega in daje še poseben čar in veljavo tekmovanju, saj imajo kolajne na tekmovanju še poseben lesk. Žal ni uspelo vsem kot so želeli, ponovno je imel smolo Lan, kajti po odlični vožnji se mu je nasmihala celo zmaga, a je ponovno tik pred ciljem napravil napako in odstopil. Še vedno pozdravljam tak pristop do tekmovanja, potrebno je dati vse od sebe , kajti  le to vodi do odličnihr ezultatov, ki dajejo tudi zadovoljstvo. 
 
Rezultati DP U 12:
3. mesto PREŠERN TAJA (je tudi leto mlajša do prvih dveh)
15. Janc Lana
24. Rozman Živa
58. Šilc Tia
 • Kunstelj Lan - Po dobri vožnji žal napravil napako tik pred ciljem disc. > odlična uvrstitevc mu je spolzela iz rok
 
3. mesto ARIH JAKOB
19. Rozman Aljaž
 
 
 

 

Vikend pred počitnicami

v cilju

v cilju

delavna ekipa pripravljena

delavna ekipa pripravljena

jogurt Mlekarne Dolenc

jogurt Mlekarne Dolenc

na ogledu proge

na ogledu proge

še zadnji napotki

še zadnji napotki

Alja

Alja

Karla

Karla

Petja

Petja

Jakob Š

Jakob Š

Lukas

Lukas

po tekmi se prileže...

po tekmi se prileže...

Taja

Taja

Živa

Živa

Jakob A

Jakob A

Brina

Brina

Aljaž

Aljaž

Lan

Lan

Analiza in čestitke po tekmi

Analiza in čestitke po tekmi

žreb nagrad

žreb nagrad

V vikendu pred počitnicami so naši cicibani nastopili na dveh tekmovanjih. V soboto je bilo na Podlesu drugo letošnje tekmovanje za Mini Pokal Vitranc, v nedeljo pa je bil naš klub organizator SKUPNE tekme vseh otroških kategorij v zahodni regiji.

MPV - sobota 23.2.19

Letos je tekmovanje že šesto sezono. Vsako leto je vedno več zanimamnja za to tekmovanje. Na tekmovanju nastopijo otroci letnika 2013-2007. Tekmovanje je odprto tudi za tekmovalce drugih dražav. Letos je nastopilo preko 340 tekmovalcev. Poleg slovencev tudi Hrvati, Srbi, Italijani, Avstrici... Tekmovanje je bilo dobro organizirano in tudi pogoji na progi so bili dobri. SK Radovljica je nastopila z 29 tekmovalci (dva sta žel zbolela dan pred tekmovanjem). Ponovno smo se držali pesti za naše upe in niso nas razočarali.

N atekmovanju MPV podelijo  tudi pokal za zmagovalca obeh tekem sezone. V seštevku časov obeh tekmovanj na kratki progi je bila  najhitrejša Stroj Skubic Zoja. Bravo!

Rezultati kratka proga:

Otroci 2013-14:

7.Bogataj Neja

7. Blažič Teodor

8. Havliček Nejc

16. Rovan Mulej Filip

 

Otroci 2011-12:

1. Stroj Skubic Zoja

2. Prešern Alja

5. Šparovec Ajda

10. Potočnik Stella

13. Stroj Skubic Zoja

15. Hafner Ema

34. Kučan Manca

15. Radič Stražišar Andrej

 

Otroci letnika 2009-2010

5. Stroj Skubic Brina

28. Kunstelj Karla

34. Grilc Teja

37. Pretnar Petja

 • Havliček Neja - diskvalificirana

9. Potočnik Lukas

17. Blažič Tobias

29. Šmit Jakob

 • Bogataj Nik - diskvalificiran

 

Otroci 2007-2008:

6. Prešern Taja

11. Rozman Živa

12. Janc Lana

27. Šilc Tia

4. Kunstelj Lan

5. Arih Jakob

10. Rozman Aljaž

22. Mertelj Miha

 


nedelja 25.2.19 = organizacija skupnega tekmovanja za Pokal Zavarovalnica Triglav

Ponovno smo se izkazali kot odlični organizator. Pri tekmovanju so sodelovali po večini vsi starši tekmovalcev, tako da je bila ekipa za izvedbo tekmovanja res močna in številna. Vse je potekalo, kot je bilo planirano in vsa pohvala za trud vsem delavcem pri izvedbi tekmovanja. Potrudili smo se tudi, da smo poskrbeli tudi za pogostitev v cilju in lepe nagrade za žreb. V cilnjem prostoru je imela svojo stojnico Argeta, Mlekarna Dolenc iz Vrbenj je prispevala jogurte, kruhke pa Pekarna Resman z Zgoše, zahvala tudi družini Prešern za čudovito domačo peko. Ponudba v cilju je bila res pestra in primerljiva z večjimi tekmovanji.

Pa nazaj k tekmovanju. Tekma je bila v štirih starostnih kategorijah, najprej so nastopili U10 in U 12, za njimi pa z višjega štarta v dveh tekih še U14 in U 16. Kot predtekmovalci so nastopili tudi tekmovalci U 8 in so pokazali zelo odločne in dobre vožnje za njihovo kategorijo kar težki progi. 

Še enkrat smo lahko kot klub ponosni: starši in ostali delavci na progi na dobro izvedeno tekmovanje z vsem kar pritiče dobri tekmi, tekmovalci pa so se TIMSKO borili za barve kluba in da s svojo dobro vožnjo izkažejo domačim navijačem ob progi. BRAVO !

Rezultati:

Kategorija U10:

3. Stroj Skubic Brina

15. Kunstelj Karla

24. Pretnar Petja

5. Potočnik Lukas

6. Blažič Tobias

14. Šmit Jakob

 

Kategorija U 12:

3. Prešern Taja

7. Rozman Živa

 • Janc Lana odstop v zgornjem delu proge

16. Šilc Tia

3. Kunstelj Lan

4. Arih Jakob

7. Rozman Aljaž

14. Mertelj Miha

 

 

 

 

Little Fox 2019

Tudi letos so se otroci SK Radovljica udeležili tekmovanja Little FOX v Mariboru. Tekmovanje Zlata Lisička je tekmovanje namenjeno otrokom kategorije od U16 do U8 in je organizirana v stilu velikih tekmovanj svetovnega pokala kot je tudi ZLATA LISICA. Otroci prejmejo lepe nagrade, med drugim tudi vsi tekmovalci prejmejo Hoodyje in kolajne za udeležbo. V tajno last gredo tudi štartne številke. Zanimanje za to tekmovanje je zelo veliko, in letos so število nastopajočih omejili in sprejeli čez 500 tekmovalcev iz 12 držav!

Iz SK Radovljice je nastopilo 23 tekmovalcev. Program tekmovanja se prične že v soboto, ko je prevzem štartnih številk, darilnih vrečk in slikanje, zvečer pa še svečana odtvoritev tekmovanja. Namen prireditve ni samo tekmovanje, ampak druženje otrok z istimi sanjami, kako postai dober smučar! Otroci so deležni res velike pozornosti na vsakem koraku in prepričan sem, da jim bo tekmovanje ostalo v lepem spominu. Tekmovanje se tudi snema z večim kameram in prenos poteka v živo. Posnetki tekmovanja in rezultati pa so objavljeni na spodnjih povezavah.

Tekmovanje poteka na istem terenu, kot je svetovni pokal, tako da je to tudi dobra preizkušnja za mlade tekmovalce. Proga je bila dobro pripravljena in podlaga zelo trda, saj je bilo tekmovanje Zlata Lisica le nekaj dni pred našo tekmo. Na krajši progi štartajo otroci U8 , vse ostale pa z vrha strmine nad Areno in tekmovalna proga ima kar 200 m višinske razlike.

Naši tekmovalci so se dobro borili na progi in tudi dosegli lepe uspehe.

U8:

6. Stroj Skubic Zoja

7. Šparovec Ajda

9. Prešern Alja

16. Stroj Skubic Zala

18. Potočnik Stella

36. Kučan Manca

 • diskvalificiran - Radič Stražišar Andrej

 

U10:

15. Verdnik Maria

26. Šparovec Neža

56. Pretnar Petja

72. Kunstelj Karla

 • diskvalificirana - Stroj Skubic Brina 

12. Potočnik Lukas

35. Šmit Jakob

 • odstop - Blažič Tobias

 

U 12:

4. Prešern Taja

10. Rozman Živa

45. Šilc Tia

 • odstop - Janc Lana

6. Kunstelj Lan

21. Arih Jakob

26. Rozman Aljaž

44. Mertelj Miha

 

Povezava na glavno stran prireditve: 

Rezultati in ogled videoposnetka voženj: 

 

 

 

 

Krvavec in Rok Petrovič

Za nami je "podaljšan vikend", saj je bil tudi v petek šole prost dan zaradi kolturnega praznika. Petek nam je še kako prišel prav, ker nam je pretekli vikend dež prekrižal načrte in odpadli sta kar dve tekmi za cicibane. 

V petek smo imeli na Krvavcu v sončnem vremenu tretji regijski VSL za Pokal zavarovalnice Triglav. Tekmovanje je bilo na poligobu SZS na progi 17, ker potekajo tudi tekmovanja višjih starostnih kategorij. Snežna podlaga je bila dobro pripravljena in proga je zdržala vse tekmovalce. Tudi najmlajši so se na zahtevni progi dobro znašli. Ponovno so nas razveselili rezultati naših tekmovalcev. Med prvimi desetimi v štirih kategorijah je bilo kar 8 tekmovalcev SK Radovljica, od tega tudi srebrna kolajna.

Rezultati U 10:

2. Stroj Skubic Brina
8. Verdnik Marija
14.Kunstelj Karla
 • Šparovec Neža - ni nastopila zaradi lažje poškodbe kolena na treningu dan pred tekmo
 • Pretner Petja - ni nastopila, poškodba sanirana in je že pričela s treningi
6. Blažič Tobias
9. Potočnik Lukas
 • Šmit Jakob pa je odstopil v spodnjem delu proge

 

Rezultati U 12:

4. Prešern Taja (1. v letniku)
5. Janc Lana (dobra uvrstitev kljub dvem spektakularnim napakam, ko je z roko zajela kol in iztrgala zastavico...)
7. Rozman Živa
17. Šilc Tia
4. Arih Jakob
7. Rozman Aljaž
15. Mertelj Miha
 • Kunstelj Lan - ni nastopil - šola v naravi
 
Sobotni dan brez tekmovanj, smo izkoristili za vadbo tehnike.
 
V nedeljo pa je bilo na Podlesu že 25. Pokal ROK Petrovič. Tekmovanje je vedno dobro obiskano in tudi letos se je naštartu zbralo preko 200 tekmovalcev iz SLO, Hravške, Srbije, Makedonije... Značilnost tekmovanja je , da so kar 4. letniki v kategoriji U12 (od 2007-2010). Proga na Podlesu nam je dobro poznana, a konkurenca je bila močna in za dober rezultat je bilo potrebno dati "vse od sebe". Snežna podlaga je bila dobro pripravljena in proga je ponujala dobre pogoje za vse štartne številke. Čestitke našim cicibanom za hrabre vožnje in lahko se veselimo dobrih rezultatov, še posebej naših deklet: 3. mesto Janc Lana, 4 mesto Prešern Taja in 13 mesto apsolutno in najhitrejša v kategoriju U 10 Stroj Skubic Brina ! Bravo dekleta !
 
Rezultati U 12 dekleta:
3. Janc Lana
4. Prešern Taja
27. Rozman Živa - dobra vožnja, a žal večja napaka in skoraj odstop...
37. Verdnik Maria
55. Šilc Tia
 
Rezultati U 12  dečki:
9.Kunstelj Lan
15 Arih Jakob
18. Rozman Aljaž
28. Mertelj Miha
35 Blažič Tobias
87. Šmit Jakob 
 
V naslednjem tednu pa nastopimo na tekmovanju LITTLEFOX v Mariboru.

Tekmi na Podlesu

Lukas

Lukas

Lukas in Tobias

Lukas in Tobias

Taja, Lana in Živa

Taja, Lana in Živa

Lan, Jakob

Lan, Jakob

Aljaž

Aljaž

Jakob 8 mesto

Jakob 8 mesto

Za nami sta dve tekmi na Podlesu. V petek 25.1. je bila tekma regijskega ranga za Pokal Zavarovalnica Triglav. V mrzlem jutru so bile snežne razmere dobre za tekmovanje. Proga je dobro zdržala, le v zgornjem delu je bila pri višjih številkah malo načeta. Naši cicibani so dobro nastopili in uspešno branili barve kluba.

U10:

6. Stroj Skubic Brina

7. Šparovec Neža

14. Kunstelj Karla

5. Potočnik Lukas

8. Blažič Tobias

14. Šmit Jakob

 

U12:

4. Prešern Taja

5. Janc Lana

6. Rozman Živa

19. Šilc Tia

3. Kunstelj Lan

4. Arih Jakob

9. Rozman Aljaž

11. Mertelj Miha

 

V nedeljo pa je bilo prvo tekmovanje državnega ranga za stareši del cicibanske skupine, prav tako na Podlesu. Letos se tekmuje za Pokal Nordica.  Naši tekmovalci so se korajžno podali na progo, a želja da pokažejo čim več je bila velika in bilo je kar nekaj odstopov. Žal se nam ekipno ni izšlo najbolje, a važno je tekmovati, si nabirati tekmovalne izkušnje in na prihajajočih tekmovanjih izkoristiti vse naučeno.

U12:

21. Rozman Živa

50. Šilc Tia

 • Prešern Taja- po odlični vožnji v zgornjem delu je naredila napako v začetku ravnine in odstopila

 • Janc Lana - odločen začetek, a jo je napaka v sredini proge stala uvrstitve

8. Arih Jakob

20. Rozman Aljaž

29. Mertelj Miha

 • Kunstelj Lan - po odločni vožnji v zgornjem delu, žal odstop v pričetku ravnine.

MPV 1 - 2019

V soboto 19.1.19 je bilo v Kranjski gori že 6. mednarodno otroško tekmovanje MPV (Mini Pokal Vitranc). To je prvo letošnje tekmovanje, v februarju pa je še druga tekma sezone. Letos se ja na štartu zbralo rekorno število otrok 430!. Tekmovanje je namenjeno otrokom od letnika 2014 do 2007. Letos je bila konkurenca zelo močna. Poleg samega tekmovanja, je to lep dogodek, saj se zbere veliko mladih smučarjev, organizator pa pripravi lepe nagrade, poskrbi za prehrano in pijačo... Najmlajši (U6 in U8) nastopijo na krajšu progi, ostali pa na daljši. Poleg otrok tekmovalne selekcije so nastopili tudi člani Alpske šole SK Radovljica. Ekipa SK Radovljica je štela 38 otrok. Kot ekipa smo lahko zelo zadovoljni, saj smo dosegli lepe uspehe, še posebej so nas razveselili najmlajši na kratki progi. Vsem sicer ni uspelo najbolje izpeljat progo, a vsaka tekma je pomembna in daje neprecenljive izkušnje za nadaljna tekmovanja. Pohvalil bi tudi otroke Alpske šole, ki imajo bistveno manj snežnih dni kot tekmovalci cicibanske selekcije, a so se vseeno hrabro pognali na progo.

V nedeljo ssmo odšli  s skupino U 12 in U 10 na trening na Simonhohe, ker smo odlično trenirali in se pripravljali že za naslednja tekmovanja. U 8 je vadila v Kranjski gori, otroci Alpske šole pa bodo imeli v soboto 26.1. možnost vaditi tudi skozi postavitev v Veliki dolini.... 

Celotni rezultati so v prilogi, na spodnji povezavi.

Rezultati MPV - 1 tekma 2019

Kratka proga:

U6:

8. Havliček Nejc

9. Blažič Teodor

17. Mulej Rovan Filip

 

U8:

2. Prešern Alja (zmaga ji je ušla za 0,03 sek)

3. Stroj Skubic Zoja

4. Šparovec Ajda

14. Potočnik Stella

20. Stroj Skubic Zala

33. Kučan Manca

37. Mincu Elena Francesca

38. Verdnik Marli

16. Radič Stražišar Andrej

49. Knafelj Gaber

 

Dolga proga:

Predtekmovalec na dolgi progi je bil Gril Matjaž.

U10:

9. Stroj Skubic Brina

11. Verdnik Maria

18. Šparovec Neža

34. Kunstelj Karla

39. Grilc Teja

45. Rupnik Jerca

46. Havliček Neja

13. Potočnik Lukas

31. Blažič Tobias

36. Šmit Jakob

54. Berger Tim

60. Djekanovič Oskar

64. Mincu Jon Matija

 

U12:

9. Janc Lana

20. Prešern Taja

21. Rozman Živa

39. Šilc Tia

46. Mincu Mia Maria

15. Kunstelj Lan

22. Arih Jakob

29. Rozman Aljaž

       Mertelj Miha - odstop v spodnjem delu proge

Zaradi bolezni niso nastopili: Arnlo Tevž in Zala in Zupan Urban.

 

 

prvi SL

Ta teden je bil v znamenju slslomskih treningov. Trenirali smo v Kranjski gori n na Cerknim, kjer je bila tudi v nedeljo 13.1.19 prva letošnja tekma v SL za Pokal Zavarovalnica Triglav. Ekipa CI v Kategoriji U 12 in U 10 je nastopila v polni postavi, manjkala je le Petja, ki se po poškodbi še ni vrnila na treninge. Poškodba je sanirana in kmalu se tudi Petja pridruži ekipi.

Tekmovanje je bilo na smučišču v Cerkno ob vlečnici v zgornjem delu smučišča. Pogoji za prvi SL sezone so bili odlični, proga pa lahka in je zahtevala odločno vožnjo od štarta do cilja. Zopet se lahko vesdelimo uspehov naših tekmovalcev. To je prvi slalom od treh, ki jih bomo na regijskem nivoju organizirali za cicibane. 

Rezultati:

U 10:

 • 3 mesto Stroj Skubic Brina
 • 8 mesto Verdnik Maria
 • 10 mesto Šparovec Neža
 • 17 mesto Kunstelj Karla
 • 2 mesto Potočnik Lukas
 • 5 mesto Blažič Tobias
 • 11 mesto Šmit Jakob

 

U12:

 • 4 mesto Janc Lana
 • 5 mesto Prešern Taja
 • 8 mesto Rozman Živa
 • 13 mesto Šilc Tia
 • 6 mesto Rozman Aljaž
  • v prvem teku je odstopil Arih Jakob, v drugem pa še Kunstelj Lan in Mertelj Miha

 

V naslednjih dneh pa bomo zopet na VSL smučeh, saj je za vikend v Kranjski gori Mini Poklal Vitranc še teden naprej pa regijski VSL in prva državna tekma ravno tako na Podlesu.

 

Pričetek tekmovanj

SHOW TIME !

SHOW TIME !

TEAM SK RADOVLJICA

TEAM SK RADOVLJICA

Pa so se pričela prva tekmovanja tudi za cicbansko skupino. Ta vikend (5.1 in 6.1.19) sta bili kar dve tekmovanji. V soboto je bilo prvo regijsko tekmovanje za Pokal Zavarovalnica Triglav. Najprej so nastopili naši starejši kolegi, ob 12:00 pa so se na progo pognali cicibani kategorije U10 in U12. V cicibanski kategoriji se je na štartu zbralo preko 100 tekmovalcev iz 9 tih klubov ZAH regije. Tekmovanje je bilo na smučišču Kekec v Kranjski gori. Z nastopom naših mladih tekmovalcev smo lahko zadovoljni in res so dali od vsebe vse in tudi dosegli lepe uvrstitve. Me prvih deset se je uvrstilo kar 9 tekmovalcev! od tega smo osvojili kar tri kolajne.

U10:

 • 5. Stroj Skubic Brina
 • 9. Verdnik Marija
 • 10. Šparovec Neža
 • 19. Kunstelj Karla
 • 3. Potočnik Lukas
 • 8. Blažič Tobias
 • 15. Šmit Jakob

 

U12:

 • 5. Prešern Taja
 • 7. Rozman Živa
 • 14. Šilc Tia
 • 2. Arih Jakob
 • 3. Kunstelj Lan
 • 11. Rozman Aljaž
 • 14. Mertelj Miha
  • Janc Lana - po dobri vožnji je napravila napako in ob spektakularnem padcu odstopila. K sreči ni bilo poškodbe!

 

V nedeljo, pa smo se zapeljali na tekmovanje "čez mejo". V Avstrijskem Dreilenderecku je bilo tekmovanje 3 dežel ( ITA, AUT in SLO) European Kids Ski Festival. Na tekmovanju se zberejo tekmovalci treh sosednjih dražv in vsako leto je tekmovanje v eni od njih. Lansko leto smo bili v Kranjski gori, letos pa v Avstriji. Na tekmovanju nastopijo tekmovalci kategorije U 8 do U 12 , torej od letnika 2012 pa do 2007. Na štartu je bilo preko 170 tekmovalcev. Tekmovanja so se poleg U12 in U 10 udeležili tekmovalci U 8, ki jih letos vodi Ajda. SLO ekipo sestavljajo klubi RAD, KRG, BLE in BLD. Iz našega kluba se je tekmovanja udeležilo 19 tekmovalcev. Ekipa našega kluba se je odlično odrezala in pohvale prav vsem tekmovalcem. Proga je bila za najmlajše kar zahtevna, a se niso ustrašili iziva in so se prav tako kot njihovi starejši kolegi hrabro spopadli s progo. Na "stopničkah" je bilo kar 12. naših tekmovalcev!

Otroci letnika 2012:

 • 2. Potočnik Stella
 • 3. Stroj Skubic Zala

 

Otroci letnika 2011:

 • 1. Stroj Skubic Zoja
 • 3.Prešern Alja
 • 11. Radić Stražišar Andrej - po napaki, ko je izgubil smučko jo je namestil in hrabro nadaljeval vožnjo.

 

Otroci letnika 2010:

 • 5. Kunstelj Karla
 • 3. Blažič Tobias

 

Otroci letnika 2009:

 • 3. Stroj Skubic Brina
 • 5. Verdnik Maria
 • 3. Potočnik Lukas

 

Otroci letnika 2008:

 • 1. Prešern Taja
 • 3. Rozman Živa
 • 3. Mertelj Miha

 

Otroci letnika 2012:

 • 1. Janc Lana
 • 2. Kunstelj Lan
 • 5. Arih Jakob
 • 10. Rozman Aljaž

 

Žal pa smo imeli tudi dva odstopa:

Šmit Jakob in Šilc Tia.

 

Prvi snežni dan tudi za U10

V soboto 1.12.so zagnali tudi nekaj smučišč v Sloveniji. Med njimi je tudi v Kranjski gori. To je bil tudi prvi snežni dan sezone za skupino cicibanov U10. Otroci so pod vodstvom trenerja Stroj Uroša dobili prvi kontakt s snegom. Treningi se bodo nadaljevali tudi v nedeljo in tudi že med tednom v popoldanskem času.

Starejši del skupine cicibanov U 12 pa je treniral na Gerlitznu v Avstriji, v nedeljo pa gredo na Katchberg.

treningi na Turrachu

K sreči se nas je vreme "usmililo" in je nekaj snega zapadlo tudi na nižje ležečih smučiščih. Žičničarji na Turrachu, so kot vedno pohiteli in Turrach je prvo Koroško smučišče (z izjemo ledenika), ki je pripravilo proge in pričelo z obratovanjem. Otroci cicibanske skupine so to s pridom izkoristili za nadaljevanje treninga tehnike.  Za nami je že kar nekaj snežnih dni in z napredkom smo lahko zadovoljni. Žal vsi niso uspeli izkoristiti vseh izvedeenih dni treninga tehnike smučanja, ki je osnova za nadaljne delo.

Nekaj slikic akcije...

Moelltal november

maskota Moelltala

maskota Moelltala

Tekmovalci cicibanske skupine U 12 nadaljujejo s pripravami na ledeniku. Razmere so dobre, povdarek je na tehniki smučanja in odpravi napak. Imamo pa tudi test smuči ELAN. Po večini smo že določili in izbrali smuči za letošnjo sezono.

Lisička, ki semo jo pred dvemi leti opazili na ledeniku,se je že prav lepo navadila družbe smučarjev, občasno dobi tudi kakšen priboljšek, kožuh pa ima tudi že zimski, tako da verjetno prihajajo zimske temperature :)

prvi snežni treningi

Starejši del (U12) CICIBANSKE skupine je pričel s snežnimi treningi na ledeniku Moelltal. Prvi snežni dan je bil 30.10.18. Uspešno so "test" prestale tudi nove bunde. Nikogar ni zeblo :) , res pa je, da temperature še niso zimske....

 

ci poletje

Nekaj slikic poletnih treningov skupine cicibanov ...