Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Državno prvenstvo

v petek

v petek "hang trening"

kot za tekmo

kot za tekmo

Areh - Cojzarica - Sedežnica Pisker (v ozadju Ruše)

Areh - Cojzarica - Sedežnica Pisker (v ozadju Ruše)

gremo na start

gremo na start

teren na dan tekme

teren na dan tekme

priprave na štartu

priprave na štartu

podelitev - BRAVO dekleta

podelitev - BRAVO dekleta

19.3.2023 je bil na sporedu še zadnji VSL sezone za Pokal Argeta, ki je istočasno štel za državno prvenstvo. Tekmovanje je bilo na Arehu na smučišču Cojzerica. V tednu pred tekmovanjem se je ekipa U12 pripravljala na Turachu, Soriški planini in Arehu. Mlajši del skupine U10, pa ta vikend ni imel teklmovanj in se je ekipa pripravljala že na zadnja dva SL sezone, ki bosta na Soriški planini.
 

Državno oprvenstvo je tekmovanje najvišjega ranga v državi in je še dodaten iziv in motivacija za dosego čim boljšega rezultata. Z željo in odločnostjo, po dosegi dobrega rezultata se je na tekmovanju zbralo preko 50 deklet in 60 fantov letnika 2011-2012 iz vseh slovenskih klubov. SK Radovljica je nastopila z 9 tekmovalci. Ponovno se lahko veselimo dobrih voženj. Kar dve dekleti smo imeli na zmagovalnih stopničkah. Držacvna prvakinja za sezono 2022-23 je postala PREŠERN ALJA (obranila je lanskoletni naslov), za stotinko se je drugo mesto izmuznilo STROJ SKUBIC ZOJI in je dosega 3 mesto. Odlično je odpeljala progo tudi STROJ SKUBIC ZALA in dosegla 7.mesto (2 v letniku). Žal je v zgornjem delu proge zaradi padca odstopila Šolar Manca, ki je ravno tako ciljala na stopničke. Ostali se tokrat na zahtevni snežni podlagi (ledene plošče in s soljo utrjen teren) niso najbolje znašli. Velik napredek je pokazal Knafelj Gaber, ki se nam je pridružil šele tokom sezone.

Zelo smo lahko ponosni na našo ekipo. Dobro delo in trud se je obrestoval in nagrada so odlični rezultati. Pot je začrtana, dekleta so pokazala, da se da in zmoremo, ostali sledijo in napredujejo. BRAVO NAŠI

Rezultati dekleta:

  • 1.mesto in državna prvakinja Prešern Alja
  • 3.mesto Stroj Skubic Zoja
  • 7.mesto Stroj Skubic Zala
  • 26.mesto Potočnik Stella
  • 43.mesto Stanič Ema
    • Šolar Manca - padec in odstop

 

Rezultati fantje:

  • 16.mesto Žuraj Svit
  • 17.mesto Stražišar Radič Andrej
  • 28.mesto Knafelj Gaber