Smučarski klub Radovljica
Gorenjska cesta 26, 4240 Radovljica
Slovenija

e-mail:
info@smucarski-klub-radovljica.si

Pričetek tekmovane sezone

zgodaj na terenu

zgodaj na terenu

vse je pripravljeno

vse je pripravljeno

na startu

na startu

3-2-1 gremo

3-2-1 gremo

na progi

na progi

proga

proga

pred razglasitvijo

pred razglasitvijo

žreb nagrad

žreb nagrad

22.1.22

Tokrat je objava nekoliko kasneje, žal nibilo časa, da se zbere misli, slike....
Letošna sezona je kar se tiče snežnih treningov katastrofalna. Veselili smo se sezone brez Korona omejitev, a glej, snežne treninge še težje izvajamo kot v času Korone :(
Do preve tekme smo v Sloveniji (kategorija U12) trenirali le 2 dneva !!, pa še to na prosto. Vsi ostali treningi so bili v Avstriji, kar pa je bilo zelo zahtevno za celotno ekipo. Dnevno smo prevozili tudi po 300km , kar je pomenilo po 2- 2 1/2  uri več, v kombijo, kot je bilo potrebno. Trenigi so izgledali takole: zjutraj otroci v šolo, ob 11. h odhod na trening v Avstrijo, po treningui pa zopet nazaj ob cca 18:00 -18:30.Potrebno se je bilo pripravit za drug šolski dan in zopet na trening. Tudi na kombiju so se kilometri kar vrteli in obiski na bencinski črpalki so bilo "prepogosti". A brez tega ni šlo. Pohvala tekmovalcem, da so zdržali tak tempo.
Po novem letu bi morala biti prva regijska tekma SL na Soriški planini, a ni bilo možnosti (snega ni bilo). Naslednja tekma je bil VSL, katerega organizator je bil naš klub. Že po novem letu smo iskali možnosti, kje bi lahko tekmo organizirali, če v Kranjski gori nebi bilo možno. K sreči so imeli na smučišču Simonhohe posluh za naše težave in omogočili so nam ne le tekmovanje ampak tudi teren za trening. Ko smo se pogovarjali za tekmo, smo želeli dobiti tudi možnost za treninge pred tekmo, pa ne samo za naš klub, ampak tudi za vse ostale klube v regiji, ki ravno tako niso mogli trenirat v Sloveniji.Kot rečeno so nam omogočili po 3 proge na dan od četrtka do nedelje in vsak klub je lahko izkoristil, odlične popgoje za trening. Tako da smo izenačili možnost priprav na tekmo. Lepa gesta našega kluba!
V nedeljo 15.1. je bila torej prva regijska tekma za Pokal Zavarovalnica Triglav. Prvi vsl in "kriterij prvega snega", ki smo-so ga vsi težko pričakovali. Organizacija tekmnovanja je bila ob številčni pomoči staršev cicibanske skupine. Ključna mesta pri organizaciji tekmovanja pa so odigrali "stari, preizkušeni mački" in odlično vpeljali starše. Nekateri so prvič sodelovali na tovrstnem dogodku.Vse pohvale organizaciji. V veselje in čast mi je, da smo tekmo tako vzorno izpeljali in s tem dali tudi vzor drugim klubom ZAH, da če se strnejo moči, se zadeva lahko izpelje na visoki ravni. Starši so tudi zbrali nagrade za žreb in to je še en dokaz, da naj te tekme izgledajo kot POVABILO ostalih na skupen dogodek in da nam je mar za otroke - tekmovalce. Le ti si za svoj trud zaslužijo pozornost in izvedbo tekmovanja na visoki ravni.
Piko na i tekmovanu pa so dodali tekmovalci našega kluba, ki so se odlično odrezali in dosegli zavidanja vredne rezultate. Izredno smo bili uspešni kot klub, pa  lahko smo ponosni na odlične vožnje in rezultate. Kot po navadi, vsem ne uspe čisto, a zato smo klub, ki držimo skupaj in tisti, ki jim je uspelo "povlečejo" naprej celotno ekipo.
 
Rezultati:
U10:
deklice:
5.mesto Ograjenšek Katarina
9.mesto Žuraj Eli
17.mesto Božič Neja
dečki:
3.mesto Rihtarič Ažbe
5.mesto Šinkovec Anej
8.mesto Kučan Matic
10.mesto Žemlja Nik
13.mesto Pretnar Patrik
     Rodeon - ni nastopil 
 
U12:
deklice:
1.mesto Prešern Alja
3.mesto Šolar Manca
4.mesto Stroj Skubic Zoja
6.mesto Stroj Skubic Zala (1. v letniku)
11.mesto Potočnik Stella
Ema - pa je bila po napaki disc.
fantje:
1.mesto Žuraj Svit
7.mesto radić Stražišar Andrej
9.mesto Knafelj Gaber